به گزارش خبرنگار مهر، سرهنگ عباس بایرامی ظهر چهارشنبه در مراسم اختتامیه بیست و سومین کنگره سراسری شعر دفاع مقدس و مقاومت، افزود: تمام راهبردهای سازمان ادبیات و تاریخ دفاع مقدس در موضوعات تخصصی براساس نگاه کارشناسی متخصصان است.
وی از تشکیل ۹ شورای تخصصی ادبی در این سازمان خبر داد و گفت: معتقدیم این شوراها قابل گسترش است تا بتوانیم در مسائل مختلف حوزههای ادبی از کمک متخصصین و کارشناسان درجه یک استفاده کنیم.
رئیس سازمان ادبیات و تاریخ دفاع مقدس ادامه داد: توجه بهنظر کارشناسان در گذشته در دستور کار بوده است، اما از اواخر سال ۱۳۹۹ این راهبرد را جدیتر پیش گرفتیم و بر این اساس، موضوعات مربوط به فراخوان کنگره شعر دفاع مقدس توسط متخصصین تعیین شد.
سرهنگ بایرامی در خصوص اهداف کنگره سراسری شعر دفاع مقدس و مقاومت عنوان کرد: یکی از اهداف کنگره گسترش موضوع دفاع مقدس در بین جماعت ادبی کشور بود که آن را دنبال کردیم تا بتوانیم جامعه مخاطب بیشتری را از میان جوانان داشته باشیم. معطوف کردن نگاه جوانان به سمت شعر و ادبیات مهم است چراکه استفاده از ظرفیت آنها مؤثر است.
این مدیر فرهنگی به تعطیلی دانشگاهها بخاطر کرونا اشاره کرد و گفت: ارتباطگیری با رشتههای ادبی در دانشگاهها یکی از اهداف ما در سازمان ادبیات و تاریخ دفاع مقدس طی سالهای گذشته بود که طی دو سال گذشته با مانع کرونا روبرو بود و هدف ما دراین مسئله بهرهگیری از ظرفیتهای دانشگاهی در گسترش ادبیات دفاع مقدس است.
وی به تلاش برای برگزاری بینالمللی کنگره شعر دفاع مقدس و مقاومت اشاره کرد و افزود: بهنظر میرسد با تحولاتی که در منطقه صورت گرفته و فضایی که در کشورهای اطرافمان همچون سوریه، یمن، لبنان، بحرین، افغانستان، پاکستان و بخشهایی از هند و دیگر کشورها شاهد هستیم این ظرفیت ادبی در حوزه شعر وجود داشته باشد که بتوانیم کنگره را بینالمللی برگزار کنیم در این مسیر سال گذشته فعالیتهایی صورت دادیم، اما بیشتر آثاری که بهدستمان رسید مربوط به شاعران داخلی با رویکرد بینالمللی بود بهنظر میرسد سال آینده بتوانیم ظرفیتهای مختلف فرهنگی بینالمللی را از طریق شاعران کشورهای مختلف فعال کنیم.
رئیس سازمان ادبیات و تاریخ دفاع مقدس خاطرنشان کرد: بازنمایی کنگره ملی شعر دفاع مقدس و مقاومت و خروجی مثبت کنگره مسئلهی مهمی بود که سعی کردیم بازنمایی عمومی در سطح جامعه داشته باشد و در این مسیر تاکید داشتیم برنامههای استانی کنگره دنبال شود، چراکه محافل شعر سال گذشته در کشورمان کم فروغ شده بود در حالی که شعر زبان زنده و نشاط است و ادبیات میتواند جامعه را به سمت جلو حرکت دهد لذا در این مسیر ۳۰ استان کشور را مشغول برگزاری کنگره کردیم.
بایرامی تصریح کرد: قرار گرفتن شاعران جوان و پیشکسوت در این مسیر ثمرات خوبی داشت و در هر استان توانستیم یک کتاب شعر را به چاپ برسانیم و در سطح ملی اشعار منتخب استانی توسط هیئت داوران به داوری گذاشته شد که تبدیل به یک خروجی کتاب خوب خواهد شد.
وی با تاکید براینکه هنوز بهصورت صددرصد به اهداف مورد نظرمان در زمینه شعر دفاع مقدس نرسیدهایم، گفت: هدفگذاری مشخصی در زمینه شعر داریم و همین مسئله یک روند رو به جلو خواهد بود و این سیاستگذاری برای سالهای آینده تمدید خواهد شد.
رئیس سازمان ادبیات و تاریخ دفاع مقدس در خصوص ارتباط کنگره شعر دفاع مقدس و مقاومت با انجمنهای ادبی گفت: مخالف انحصاری کردن دفاع مقدس در مجموعههای حاکمیتی و دولتی هستیم و این مسئله را یک رویکرد اشتباه میدانیم و معتقد به حضور همه اقشار و گروهها در این مسیر هستیم و تلاش ما ارتباطگیری با انجمنها و محافل ادبی مردمی است. در این راستا با استفاده از ظرفیتهای وزارت ارشاد ارتباط گیری با این انجمنها تسهیل خواهد شد.
بایرامی بر استفاده از ظرفیت انجمنهای ادبی در حوزه دفاع مقدس تاکید کرد و گفت: باید با هنرمندی از انجمنهایی که بهلحاظ موضوعی فعالیتی در زمینه دفاع مقدس ندارند استفاده کنیم. بخشی از فراخوان ما در کنگره شعر دفاع مقدس کاملاً آزاد است و تمام علاقمندان میتوانند شرکت کنند.
وی مهمترین دستاورد کنگره شعر دفاع مقدس و مقاومت را حضور گسترده جوانان دانست و گفت: آمار ما نشان میدهد که بیش از ۶۵ درصد از شاعران شرکتکننده در این کنگره جوانانی بودهاند که برای اولین بار در کنگره شرکت کردند این نکته قابل توجهی است و نشان میدهد گرایش نسل جدید و نسل نو به این مسیر دور نشده است و این یک اتفاق است چرا که بسیاری از شرکت کنندگان به لحاظ سنی انقلاب را درک نکردهاند.
دبیر اجرایی کنگره درخصوص آینده این رویداد گفت: چالش این عرصه در آینده که باید از امروز بهفکر آن باشیم بحث روزمرگی است اگر ما در کنگره به آمارها متکی شویم و از عمقبخشی غفلت کنیم دچار این چالش خواهیم شد باید از لاک خودمان خارج شویم و به سمتی برویم که بتوانیم کنگره را غنی و قوی کنیم. بایستی وقتی جامعه خودمان و مخاطب جهان را شناختیم برای ارتقا آنها به لحاظ علمی تلاش کنیم؛ اتفاقی که در حوزه داستان رقم خورده است ولی درخصوص شعر در ابتدای راه هستیم و امیدواریم با کمک شورای مشورتی و شروع فعالیتها در سازمان ادبیات و با برنامهریزیهای صورت گرفته بتوانیم این فعالیتها را در کشور بهسرانجام برسانیم.
نظر شما